Potřebuji, aby táta chránil mámu

Ukázka z připravované knihy Co potřebuje vaše dítě. Co mi řekly duše dětí.

Poznatky mého pozorování, že všechno co vyslovujeme NAHLAS a všechno co si MYSLÍME V DUCHU působí a ovlivňuje lidi kolem nás.

 

Potřebuji, aby táta chránil mámu

Aby si uvědomil, že je ochránce mojí maminky a můj ochránce. Když chrání mojí maminku, cítím se dobře, nebojím se a nemusím onemocnět.

 

Musím se přiznat, mám muže velmi ráda. Odjakživa. Už jako malá holka jsem si s kluky ráda hrála. Měla jsem kamarádky i holky, ale kluci byli něčím zajímavější.  Později, asi tak ve 13 letech, si pamatuji, jak před naší školu v Ostravě –  Porubě, začali chodit kluci z vedlejší školy. Ohlíželi holky. Dívali se i na mě a začali být drzí. Trochu jsem se jich začala bát. V naší třídě byl kluk Ruda. Propadlík, vyšší, robustnější,  o 2 roky starší než my. Když jsem zase jednou odcházela ze školy domů, kluci z vedlejší školy zase doráželi. V tom se objevil Ruda, podle tehdejších měřítek společnosti největší grázl a postavil se mezi mě a ty kluky. Jednoho chytil pod krk, na druhé zakoulel očima a jasně jim vysvětlil, že ještě jednou, tak bude nakládačka. Od té doby jsem měla klid. Pro mě je Ruda dodnes muž. Neučil se, mluvil sprostě ostravsky, ale bránil slabšího.

 

Život mi často ukázal čeho všeho jsou muži schopni. V dobrém i ve zlém. Tak jak to v životě chodí. Začala jsem pozorovat jejich postoje a začala chápat, čím oni sami ovlivňují děj svého osudu. Je vždycky dobré, aby muž pomáhal ženě s nákupem, s úklidem a s dětmi. Aby s ní spolupracoval. Ona potom nebude příliš vyčerpaná. Vyčerpanost ji dělá nešťastnou a brzy protivnou. Tohle je pomoc a ochrana ženy.

 

EXISTUJE VŠAK JINÁ POMOC. JE NEJDŮLEŽITĚJŠÍ. PODLE NÍ SE VYVÍJÍ VE VZTAHU MEZI MUŽEM A ŽENOU VŠECHNO DALŠÍ.

Největší ochrana, kterou  muž své ženě dává je, že BUDE VŽDY ZA SVOU ŽENOU STÁT.

I KDYŽ JÍ OKOLÍ ODSUZUJE. ON JI NIKDY ODSUZOVAT NEBUDE. NEBUDE JI NAIVNĚ OMLOUVAT, ALE SE VŠÍ SILOU PŘIJME JEJÍ STINNÉ STRÁNKY. NEPOMLOUVÁ JI, NEKRITIZUJE JI PŘED DRUHÝMI A NEMYSLÍ SI O NÍ, ŽE JE KRÁVA ČI SLEPICE.

A samozřejmě řeší nedorozumění, které mezi nimi mohou být. A ta jsou vždycky. Každé nedorozumění nás hodně učí jací jsme. A to je pro nás dobré.

ZÁKLADEM MUSÍ BÝT HLUBOKÉ PŘIJETÍ ŽENY, SE KTEROU ŽIJE A FYZICKY SE MILUJE.

Co to znamená?

MUŽ JE VE SVÉM NITRU SVÉ ŽENĚ VĚRNÝ. NEODSUZUJE JI, NEODDĚLUJE SE OD NÍ  A NESOUPEŘÍ S NÍ.

A JEHO ŽENA TO POCÍTÍ,  NEBUDE CHTÍT SVÉMU MUŽI UBLIŽOVAT A BUDE HO CHRÁNIT TAKY. BUDE MU VĚRNÁ. TĚLEM I DUŠÍ.

TO CO DÁVÁME, TO ZPĚT DOSTÁVÁME.

Po tomhle většina z nás touží. A touží po tom naše děti.

 

Někde jsem slyšela: Když muž dá ženě semeno, ona mu dá dítě. Když muž dá ženě potraviny, ona mu dá jídlo. Když muž dá ženě dům, ona mu dá domov. Když se k ní chová jako ke krávě, dostane kupu sraček.

 

Co to ve skutečnosti znamená? MÁM SVOU ŽENU RÁD, I KDYŽ DĚLÁ NĚCO ŠPATNĚ.

ZNAMENÁ TO, ŽE MILUJI TOHO DRUHÉHO PRAVOU LÉČIVOU LÁSKOU.

PRAVÁ LÁSKA NEODSUZUJE, PŘIJÍMÁ A ŘEŠÍ.

NEÚTOČÍ A NA DRUHOU STRANU, TAKÉ NEPOLYKÁ PŘÍKOŘÍ, ALE UČÍ SE NAJÍT ŘEŠENÍ.

JE NEPODMÍNĚNÁ NIČÍM, JE TEDY BOŽSKÁ.

A my všichni se učíme takovou lásku poznat a žít.

 

Potřebuje ji poznat vaše dítě a čerpat ji z vás,  Z TÁTY I MÁMY. Je potom touto láskou živeno, posilováno i léčeno.

Viděla jsem to mnohokrát ve své poradně a JE TO ZÁZRAK 🙂

A po své mámě potřebuje dítě také něco velmi důležitého. Všechno najdete brzy v mém novém Ebooku: „Co potřebuje vaše dítě. Co mi řekly duše dětí.“ V knize naleznete mnoho podobných úvah a souvislostí ověřené praxí z naší poradny.

Mějte se krásně 🙂

Alena

 

 

Komentáře

Přidat komentář